Hakan Çakar: Ben kimsenin adayı değilim

İzmit’e yeniden adaylığını koyan ve “seçilmiş başkan” olmak isteyen CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, seçimi alacak delege sayısına ulaştıklarını belirterek, "Ben kimsenin adayı değilim, sadece İzmit İlçe Örgütü'nün adayıyım. Halkın adayıyım" dedi. Hakan Çakar, 21 Aralık’taki büyük kongre öncesi Kocaeli Denge’nin sorularını yanıtladı ve dobra dobra konuştu.

Hakan Çakar: Ben kimsenin adayı değilim
Haber albümü için resme tıklayın

CHP İZMİT’TE HEYECAN DORUKTA

CHP’de delegele seçimleri tamamlandı.
Heyecan doruğa çıktı.
ilçe kongreleri de oldukça haraketli geçecek.
Gözler özellikle İzmit’te olacak.
CHP İzmit İlçe Örgütü, ilçe kongresini 21 Aralık Cumartesi günü Dolphin AVM’de bulunan Yunus Emre Nikah Salonu’nda yapacak.
Mevcut başkan CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar da adaylardan bir tanesi.
Hakan Çakar, 21 Aralık’ta Gökhan Ercan ile yarışacak.
Çakar, kongre sürecine ilişkin Kocaeli Denge’ye önemli açıklamalarda bulundu.
Kendinden emin konuşan Çakar, “Delegenin kararına saygılıyız. Delege ne derse o olacak ama biz bu seçimi alacağız” dedi.
İşte o röportaj…

-CHP’nin seçim kazandığı tek yer İzmit. Siz de bu örgütün başındasınız. Seçim kazanan bir yerde, neden karşınıza bir aday çıktı?

CHP’de maalesef başarılı olana köstek olma düşüncesinde olanlar da var. "CHP’de hiçbir başarı cezasız kalmaz" diyenler var. Biz sadece İzmit’te kazanmaya inandık. Bir arkadaşımız bana “Hürriyet’e çok teslim oldun” diye eleştiride bulunmuştu. Neden söyle söyledi? Çünkü biz kazanmaya inanmıştık. Kazanmak için ne gerekiyorsa onu yaptık. Sonunda da kazandık.

SEFA SİRMEN’İN, ALPASLAN SEYMEN’İN ADAYI

-Karşınıza aday çıkan Gökhan Ercan hangi ittifakın adayı? Siz gerçekte kimlerle yarışacaksınız?

Gördüğüm kadarıyla Gökhan Ercan arkadaşımıza Sefa Sirmen ve Alpaslan Seymen gibi partimizin ileri gelen büyüklerinin destek olduğu söyleniyor. Ben bunu duymadım ama konuşuluyor. Gökhan arkadaşımız partimizin çeşitli kademelerinde görev almıştır. Kendisine başarılar diliyorum.

HÜRRİYET’İN KARŞISINDA YUMRUK VURMUYOR ELEŞTİRİSİ

-Bu isimler sizin neyi yanlış yaptığını düşünüyor? Başkanlık sürecinizde bir hatanız oldu mu?

Biz sayın başkanla seçim öncesi de seçim sonrası da gayet iyi diyalog halindeyiz. Benimle ilgili Fatma Başkan’ın karşısında masaya yumruğunu vurmuyor şeklinde eleştiriler yapıldı. Ben her zaman diyalogdan yanayım. Örgütün talebi neyse onu yaptım. İşe alım konusunda da bazı eleştiriler geliyor. Son duyduğum rakamlara göre alınan personel sayısı 30-35 civarındaydı. En nihayetinde burası İŞKUR değil. CHP ideolojik bir partidir.

FATMA HANIM’IN İSTİHDAMDA ELİ KOLU BAĞLI

-Sizin belediyeye adam sokmadığınızı söyleyenler seçimi kazanırsa CHP’den İzmit Belediyesine adam mı girecek? Personel istihdamı mı yapılacak? Ne düşünüyorsunuz?

Bu konuyu bilemiyorum. Fatma Hanım da ister istihdamın artırılmasını ama eli kolu bağlı. Bana 3 bin 500 CV geldi. Fatma Hanım’ın kendisine 10 bin CV gelmiş. Bu kadar kişiye iş imkânı yaratmak çok zor.

-Fatma Kaplan Hürriyet ile kongre süreci için bir temasınız oldu mu? Kendisinin bu süreçte tarafsız olduğuna inanıyor musunuz?

Kendisiyle bu meseleyi konuşmadık. Kongre sürecindeyiz. Sadece bir isteği arzusu var mı yok mu diye sordum. Bizim amacımız CHP’nin belediyeyle koordineli çalışması ve yeni projeler hayata geçirmektir.

SAYI VERMEYEYİM AMA KAZANIYORUZ

-418 delegeden kaç oy bekliyorsunuz? Son dakikada çekilme şansınız var mı?

Sayı vermeyeyim ama seçimi alacak delege sayısına sahibiz. Kesinlikle çekilme gibi bir durum söz konusu değil. 5 oy da alsam 1 oy da alsam kesimlikle adayım. Seçimi alacağımıza inanıyorum.

-Kazanırsanız nasıl bir ilçe başkanı olacaksınız?

Bende bir değişiklik olamaz. Yine güler yüzlü olacağım yine halkın içinde olacağım. İlçe binasından partiyi yöneten bir başkan olmayacağım, hiçbir zaman da olmadım. Sürekli mahallelerde köylerde çalışacağız. Çok daha güzel projeler üreteceğiz.

HİKMET ERENKAYA İLE SADECE ÜÇ FOTOĞRAFIM VAR

Hikmet Erenkaya’ya yakınlığınız olduğunuz söyleniyor? Alpaslan Seymen ile bu yüzden ters düştüğünüz konuşuluyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Hikmet Başkan beni seviyor, değer veriyor. Hikmet Başkan ile 3 fotoğrafım var. Bu fotoğraflar nedeniyle bana yafta yapıştırdılar. Bana destek veriyorsa başımın üstünde yeri var.

ORHAN’IN HESABINI SORACAĞIM DENİYOR

Gökhan Ercan kendi mahallesinde delege seçimlerini kazanmadı, ilçe başkanlığını kazanabilir mi?

Ben Gökhan arkadaşımızı yönetime girdikten sonra tanıdım. Beraber 6 ay görev yaptık. Bazen insanlarda hırs vardır. O hırsla hareket edersek zararlı çıkarız. Bazen duyuyorum “Orhan’ın hesabını soracağım” deniliyor. Ben hiçbir mahalleye müdahil olmadım. 3 üyeli köylere sandık koyduk. CHP’de ilk defa böyle bir şey yapıldı. Sonuç olarak partimize yakışır bir ilçe kongresi yapacağız ve bu seçimi kazanacağız.

09 Ara 2019 - 14:58 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

03

Teo - Hikmet le berabersin bosuna yafta yapistirmazlar insana.hicbir yerde mudahil olmadim diyorsun yalanciyi..secimi alirim diyorsun sen 175 ge çe mez sin senin takildigin adamlari silkele bi hikmeti silkele yonetime bakicaz yakinda aciklarsin en az 8 en fazla 10 arasi erenkaya isim sokacak sonrada yok diyorsun ya bak burayada yaziyom sen hikmetcigini il baskani yaparsin demedi deme.cumle alem biliyo da sen inkar ediyorsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 14:58
02

Kerim fenasi - Sabret kardeş 21aralıkta ak kuzu kara kuzu b elli olucak teo kardeş Hakan partilisinin oyunu çalıp 2014 belediye meclis üyelik seciminde hasizlik yap.adı yakina bu gazetede okuyacaksin il kurulu kararini kimden ne calinmıs kime eklenmis ve meclisüyei olmuş 2014 şubat ayı nelediye ön seciminde.Ayrica lideriniz 2004 yerel secimlerinde Hikmet erenkayanın belediye baskanliginda girilen şecimde 1siradan belediye meclisine girmeyi nasil icine sindirmis sor bakalım 21Aralik guñü hersey daha guzel olucak.isminide yaz kardeş illegal takilma

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 14:58
01

Kaybedec3ksin gökhan - Lobilerin adayi gökhan ercan sandiga gömülecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Aralık 14:58