İşte Ali Babacan'ın ilk vaadi

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalında yaptığı yayına konuk oldu. Babacan seçimi kazanırsa ilk iş olarak hapis yatan “düşünce suçlularının” tamamını serbest bırakacağını söyledi.

Programda “Bu akşam seçim oldu, siz kazandınız. Ne yapardınız ilk olarak?” sorusuna Babacan şu şekilde cevap verdi: “Hemen düşünce suçu sebebiyle hapiste kim var kim yoksa çıkartırdım. İlk iş odur. İnanın bu kadar.” Ali Babacan, daha önce terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş için yaptığı açıklamada, “Demirtaş’ın temsil ettiği çizginin önü açık olmalı” demişti.   Şimdi cezaevlerindeki “düşünce suçlularına” özgürlük isteyen Babacan, FETÖ’nün Türk ordusuna yönelik kumpasları sırasında tutuklanan gazetecilerle ilgili sorulara “Basın mensubu olmak farklı bir dokunulmazlığı beraberinde getirmemeli” demişti.

SİZ BİR FETÖ PROJESİ MİSİNİZ?

Cüneyt Özdemir, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a geçtiğimiz günlerde MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaşadığı polemiği sordu. Özdemir, Babacan’a MHP Lideri Bahçeli’nin sözlerini hatırlatarak, “Siz dediniz ki ‘Şu arada güçleri ellerinde’ MHP için. ‘Ülkeye hangi faydası dokunuyor? Bu ülkeye ayağa kalksın, krizi atlatması için ne üretiyorlar’ dediniz. Onun karşılığında da Devlet Bahçeli bir tweet attı ve dedi ki, ‘İyi olacak, gelecek olacak, deva olacak ama Meclis’te özel olarak Cumhur İttifakı’nı ve özellikle de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni 2023 yılındaki yapısına karşı bir muhalefet unsuru oluşturmak maksadıyla düşünülmüş bir şeydir. FETÖ projesidir. Pensilvanya kaynaklıdır.’ Siz bir FETÖ projesi misiniz? Pensilvanya gizlice arkanızda mı duruyor DEVA Partisi’ni kurduğunuzda ve şu anda?” sorusunu yöneltti.

BUNLAR DELİ SAÇMASI İDDİALAR

Soru üzerine Ali Babacan, Devlet Bahçeli’nin sözlerine tepki göstererek şu şekilde konuştu: “Şimdi bunlar deli saçması iddialar. Evet DEVA Partisi bir projedir ama bu bir Anadolu projesidir. Bir Trakya projesidir. Türkiye’nin her bir yanında binlerce kişi şu anda bizim teşkilatlarımızda görev almak için başvurmuş durumda. Hangi dış gücün buna gücü yeter Allah aşkına ama ben şunu anlıyorum. Bazı partilerin siyaset tarzı dikkat ederseniz tamamen iftira, hakaret, hamaset. Buradan besleniyorlar. Biz alın terinden besleniyoruz. Bilek gücünden besleniyoruz. Bizim siyasetimiz hep böyle olacak. Ben arzu etmezdim ki herhangi bir siyasi partiyle polemiğe girmek ama bu kadar iftira bu kadar çamur olursa, bunun üzerine tabi ki bir şeyler söylemek gerekiyor. Ancak biliyorsunuz biz o konuyu kapattık.”

26 May 2020 - 10:33 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.