İYİ Parti’de yeniden yapılanma dönemi

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İYİ Parti'nin Kocaeli ilinde yeniden yapılanacağını açıkladı.

İYİ Parti'de geçtiğimiz haftalarda Ankara’da tüzük değişikliği ile ilgili olağanüstü kurultayı toplandı. Tüzüğün değişen maddeleri doğrultusunda da tüm il ve ilçelerde partinin yeniden yapılanma ve büyüme sürecine girileceği belirtildi. Bu yapılanmayla ilgili Çarşamba günü genel merkeze giden Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, burada Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile yaptığı görüşme neticesinde, Kocaeli'nde Olağan Kongreye kadar mevcut ilçe başkanlarıyla devam etme kararı aldıklarını ifade etti.

MEVCUT BAŞKANLARLA DEVAM EDİLECEK

İYİ PARTİ il başkanı Şanbaz YILDIZ şunları kaydetti; "Kongre süreci ilçelerimiz için 2020 yılının şubat ayı, il kongremiz için ise 2020 yılının Mart ayı itibariyle başlayacaktır. Dolayısıyla o tarihlere kadar atama yönetimlerle devam edilecektir. Genel ve yerel seçimler nedeniyle bir çok ilçe yönetimlerimizde ve il yönetim kurulumuzda adaylıklardan dolayı eksilmeler oldu. Bu eksiklikleri tamamlamak için yeniden yapılanma sürecine gideceğiz.

TÜM İLÇELERİ MASAYA YATIRDIK

Kocaeli milletvekilimiz ve grup başkan vekilimiz sayın Lütfü Türkkan ve Teşkilat başkanımız sayın Koray Aydın ile istişare yaptık. Tüm ilçelerimizi masaya yatırarak geniş bir değerlendirme fırsatımız oldu. Seçim süresince tüm ilçe başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz ellerinden gelen her türlü çabayı sarf etmişlerdir. Bu nedenle mevcut ilçe başkanlarımızın tamamı ile yola devam edeceğiz. Yönetim kurulu kadrosunda eksiklikler olmayan ilçelerimizde herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Kandıra, Gölcük, Karamürsel, Başiskele  ve Kartepe ilçelerimiz mevcut ilçe başkanlarımız ve yönetim kurulu ile olağan kongre sürecine kadar bu şekliyle devam edeceklerdir.

İL YÖNETİMİNDE DE DEĞİŞİKLİKLER OLACAK

Diğer taraftan, İzmit ilçemiz başta olmak üzere, Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova, Körfez ve Derince ilçelerimizde ise mevcut ilçe başkanlarımızın hazırlayacağı yeni yönetim kadroları ile yola devam edeceğiz. Akabinde il yönetim kuruluda yeniden şekillenecektir.

İLÇE BAŞKANLARININ YIPRATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Olağan kongre sürecinde il ve ilçe teşkilatlarına aday olmak, her partilimizin en doğal hakkıdır. Ancak o zamana kadar parti içi mücadele adına ilçe başkanlarımızı ve yönetimlerini yıpratma girişimlerine de müsaade etmeyeceğiz. Tüm ilçe başkanlarımızın ve yönetim kurullarının arkasında duracağız, onların yanında olacak. İYİ Parti, güçlü bir ailedir. Kimse partinin üstünde değildir. Parti üyesi olan her arkadaşımızın bizleri elbetteki eleştirme hakları vardır, ancak eleştiri sınırını aşarak partiyi parçalama girişimlerine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bunu yapalarla ilgili parti tüzüğümüzün belirttiği disiplin kuralları harfiyen işletilecek ve bu tip girişimlere tenezzül edenlerle partimizin ilişiği kesilecektir.

İLÇE ATAMALARI HAFTAYA YAPILACAK

Önümüzdeki haftadan itibaren, ilçe atamalarını yapmaya başlıyoruz. Daha sonra ilk ve en önemli vazifemiz, ilçelerimizde hızlı bir şekilde üye kampanyaları başlatmak olacaktır. Kongrelere giderken mümkün olduğu kadar fazla üyemizle en demokratik şekilde kongrelerimizi gerçekleştirmek istiyoruz.

ALTI İLÇENİN GÖREVLENDİRME YAZILARI BU AKŞAMTESLİM EDİLECEK

Daha sonra İl başkanı Şanbaz Yıldız, il teşkilatında yaptığı toplantı neticesinde, İzmiti Körfez, Dilovası, Darıca, Gebze ve Çayırova ilçelerinin görevlendirme yazılarını. İlerki günlerde de il yönetim listesinin genel merkeze teslim edileceğini ve yeni il yönetiminin basına tanıtılacağını ifade etti.

13 Haz 2019 - 11:51 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.