İzmit yetmez Büyükşehir’i de alacağız

CHP’nin Kocaeli’de etkili isimlerinden, Kocaeli İl Başkan Vekili Harun Yıldızlı, partinin yeni vizyonunu ve hedeflerini açıkladı. Yıldızlı, “CHP, Kocaeli’de önümüzdeki dönem mutlaka Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmalıdır. Hedefimizde en az 7 milletvekili olmalı” dedi.

İzmit yetmez Büyükşehir’i de alacağız
İzmit yetmez Büyükşehir’i de alacağız
Haber albümü için resme tıklayın

CHP’DE ARTIK HEDEF KOYAN BİRİ VAR

CHP Kocaeli İl Başkan Vekili Harun Yıldızlı’yı yazı işleri müdürümüz Caner Aktan ile birlikte ziyaret ettik ve bütün merak edilenleri sorduk.

Harun Yıldızlı’yı uzun uzun anlatmaya gerek yok.

O, birçok insan kaçarken bu parti için gecesini gündüzüne katmış ve büyük fedakarlıklar yapmış bir isim.

Partinin emekçisi.

Bugünkü röportajımızda merak edilen ne varsa sorduk.

İl Başkan adaylığından tutun, CHP’nin gündemine, kongrelere ve 5 sene sonra Büyükşehir Adayı olup olmayacağına dair her şeyi sorduk.

Harun Yıldızlı da bazen diplomatik, bazen politik ve bazen de cesurca yanıtlar verdi.

Harun Yıldızlı’nın söylediklerini şimdi okuyacaksınız ama şunu söylemek zorundayım; CHP’de artık hedef koyan ve çıtayı yukarı çıkaran biri var bilmiş olun!

İşte o röportaj…

----

Bu sıcak ağustos ayında, yaz mevsiminin son ayında CHP'nin gündeminde neler var?

Tatil yok çalışıyoruz. Bayram geliyor biliyorsunuz. Bayram ile ilgili hazırlıklarımız var. Programlarımızı oluşturuyoruz. Bayramdan sonra Genel Merkezin, kongre süreciyle ilgili bir takvim açıklayacağını düşünüyorum. Tabi bize net bir tebligat yapılmadı ama bayramdan sonra CHP'de hareketli saatlerin başlayacağını düşünüyorum.

TEK ADAYI İÇİMİZE SİNDİREMEYİZ

CHP Kocaeli’de tek adaylı bir kongre süreci olacak mı?

Zannetmiyorum. CHP çok sesli bir partidir. Tek adaylı bir kongreyi pek içimize sindiremeyiz. Doğal olarak tek aday çıkabilir orası ayrı ama tek aday çıkacağını düşünmüyorum. Bizim parti Sosyal Demokrat bir partidir. İnanıyorum ki kongrede birden fazla aday çıkacaktır.

HARUN YILDIZLI, CHP İL BAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Size daha önce de defalarca soruldu. Biz de tekrardan sormuş olalım. Harun Yıldızlı CHP İl Başkanlığına aday olacak mı?

Şu anda öyle bir şey demek örgüte saygısızlık olur. Daha delegasyon belli değil, ilçe başkanları belli değil ve her zaman şunu söylüyorum. Her CHP'li bireyin, gencin ve üyenin gönlünde il veya ilçe başkanlığı yatabilir ama her tabandan gelen CHP'li bilir ki ilk önce delegasyon belli olacak, ilçeler belli olacak ve en son kongre üyeleri belli olacak ondan sonra il başkanlığı süreci başlayacak. Şu anda bir şey demek saygısızlık olacaktır.

KAĞIT MÜZESİ YERİNE YUVACIK BARAJI’NA GİDEMEZ MİYDİNİZ?

Geç tiğimiz g ü nlerde Murat Karayal ç ın geldi. Kocaeli'de onu ağırladınız. Babanızın adına yapılan salonun da a ç ılışını ger ç ekleştirdi. Daha sonra hep beraber Kağıt m ü zesine bir ziyaret ger ç ekleştirdiniz. Artık Kocaeli'de CHP'li bir belediye de var. Artık b ü y ü k isimleri CHP'nin yapacağı yeni projelerin a çılışında ağırlamak istersiniz değil mi? Bir de şu var. Sayın Karayalçın’ı AK Parti’li bir belediye başkanının çok güzel bir eseri olan Müze yerine CHP’li başkanların eseri olan İZGAZ’da, İZAYDAŞ’ta, ya da Yuvacık Barajı’nda ağırlayamaz mıydınız?

Pek tabi. CHP'nin 15 sene önce İzmit'te yaptıkları ortada. İzgaz, Yuvacık Barajı, Buz Pateni gibi. İnanıyoruz ki Fatma Hanım hepsinden daha güzel projeleri kentimize kazandıracak. Örneğin Sefa Sirmen'in yaptığı Yürüyüş Yolu hala aynı. Hiç değişmedi tek bir çivi bile çakılmadı. Gerçi Fatma Hanım, Tahir Bey'e bu konu üzerinde sık sık konuşuyorlar ama Tahir Bey sürekli biz yapacağız diyormuş.

Fatma Kaplan Hürriyet size g öre şuan nasıl gidiyor?

Fatma Hanım şuan iyi gidiyor. Daha çok kısa bir süredir başkan oldu. İnsanları değerlendirmek için biraz daha vakit lazım. Biliyorsunuz ki daha yan kuruluşların ataması yeni gerçekleştirildi. Ekiplere daha yeni yeni hakim oluyor. Düzeni sağlıyor. Henüz bir şey söylemek için erken. Fatma Hanım hırslı bir kadın başarılı olacağından eminim. Daha güzel projeler ortaya koyacaktır ama biraz vakit lazım. 15 sene sonra tek belediyeyiz. Dikkatli bir şekilde ilerliyor.

AK Partili belediyeler size göre nasıl gidiyor?

Elbette onlar için de aynı şey geçerli ama onlar 15 senedir yönetiyorlar. 15  senedir yönettikleri için daha çok şey ortaya koymalılar. Toplum yararına, topluma dokunacak projeler geliştirmeliler. Somut proje görmek istiyoruz. Uzun zamandır gördüğümüz bir şey yok. Bizim projelerimiz gibi büyük nokta atışı halka dokunacak bir proje göremiyoruz. Şu an metro ve tramvay ile ilgili bir çalışmaları var. CHP olarak biz bu projeleri destekliyoruz. CHP her zaman toplum yararına yapılan projelerin yanında olmuştur.

DARICA’DA BAL KAYMAK

İzmit'te CHP iktidarda, diğer ilç elerde hala muhalefettesiniz. Fatma Hanım mazbatayı aldığı g ü nden beri AK Parti, Fatma Hanım'a bir ç ok konuda sert eleştiri ger ç ekleştirdi. Herkes buna tanık oldu. Temizlik, çö p konusu gibi... Lakin diğer il ç elerde muhalefet olan CHP'nin AK Partili belediyelere b ö yle bir eleştiri getirdiğine de tanık olamadık. 31 Mart s ürecinden bu yana CHP’de bir rehavet mi var?

Zannettiğiniz gibi üzerimizde rehavet yok. Darıca'daki imar artışı ile ilgili gelişmeleri duymuşsunuzdur. Engin Taşdemir'in çalışmaları da mevcut. Biz toplanıyoruz, bu eleştiriler daha da çoğalacak. Yapıcı eleştiriler yapacağız. Darıca'daki olay. TMSF'den alınan bir yer söz konusu. TMSF'deyken bölgenin imar durumu farklı, TMSF'den alan grup, buranın imarını ciddi oranda artırmış. Konut ticari, hastane kompleksinin olabileceği hatta önüne de bir tane yat limanı imarı getirmiş. Tam bir bal kaymak. Bu konu ile alakalı olarak yakın bir tarihte bir basın toplantısı daha yapacağız.

Bugü ne kadar CHP'de insanlar g ö reve talip olmuyorlardı, ka ç ıyorlardı. Ç ok daha etkin isimler il ç e başkanı olabilirdi. Ancak T ü rkiye'de baktığınız zaman atmosferin değiştiğini g ö rebiliyoruz. Bu anlamda il ç e başkanları noktasında da istekli ve hevesli insanların ç ıkabileceğini d ü ş ü n üyorum. Önümüzdeki dönem CHP’yi Kocaeli’de daha güçlü kadrolar mı yönetecek?

Tabi ki. Kadrolarımızın gençleşmesi lazım. Genç insanların kadrolarımıza dahil olması lazım. Bizim kendi yelpazemizi geliştirmemiz lazım. Yeni arkadaşlarımızı sürecin içine katmamız gerekiyor. CHP 100 yıllık bir çınar hiçbir zaman CHP'nin örgütleri boş kalmaz, her zaman bir talipli vardır. CHP, Türkiye'nin birleştirici gücüdür.

Bizim partimiz çok sesli bir partidir. Adaylar çıkacaktır. Demokrasinin de güzelliği buradan kaynaklanıyor. Bunun olması çok doğal ve hoş. İktidara yürüdüğümüzün göstergesidir.

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

İYİ Partili Lü tf ü T ü rkkan'ın tweeti g ü ndeme d ü şt ü . T ü rkkan, "Kasım ayında se ç ime hazır olun" diyor. Yakın vaade T ü rkiye'de se ç im yaşanacağını d ü ş ü n üyor musunuz?

Seçim yaşanır mı yaşanmaz mı bilemiyorum. Seçim ile ilgili Lütfü Bey'e sormak lazım. Neye baz alarak konuştu. Ben olacağı kaanatinde değilim. Lütfü Bey'in elbet vardır bir bildiği. Kendisi Mecliste ve Grup Başkanvekili... Ancak benim aldığım siyasi havaya göre öyle seçim olmasını beklemiyorum.

Tü rkiye'de bir s ü redir yeni parti iddiaları konuşuluyor. Bu tabi daha ç ok AK Parti tarafını ilgilendiriyor. Ali Babacan ve ekibinin kuracağı s ö ylenen parti ile alakalı olarak siz bu partilerin AK Parti'yi b ö leceğini d ü ş ü n üyor musunuz?

Yeni partiyi böyle yorumlamamak lazım. Çünkü onların iş işleyişi ama demokrasinin güzelliği özellikle çok partili döneme geçildikten sonra insanlar kendilerini nerede görmek istiyorlarsa nerede temsil etmek istiyorsa orada temsil etmeliler. Onun için bu konuda size söyleyeceğim bir şey yok. Partinin kurulması etki eder mi? dediniz. Yeni parti kurulursa elbet etki edecektir. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın AK Parti içinden ayrılıp da kuracağı bir partinin, AK Parti'ye etki edeceği kanaatindeyim. Ancak ne kadar etki edeceği konusunda bir görüş belirtmem doğru olmaz.

CHP'nin Kocaeli'de bundan sonraki vizyonu neler olacak?

En büyük hedefimiz Büyükşehir Belediyesi ve 7 milletvekilidir. Bu hedefimiz. CHP Kocaeli İl Başkanlığına aday olacak arkadaşımız Ahmet, Mehmet, Hasan veya Hüseyin. Kim olursa olsun hedefinde bu olmalı. En büyük misyonumuz burada Büyükşehir ve 7 milletvekili çıkarmak olmalıdır.

5 SENE SONRA BÜYÜKŞEHİR ADAYI MI OLUR?

Siz İl Başkanı olursanız Bü y ü kşehir Adayı olmak ister misiniz? Hayaliniz de B ü y ükşehir Belediyesi mi yer alıyor?

Varsayımlar üzerinden hareket etmem. Ancak günü ve vakti geldiğinde de bu partinin verdiği hiçbir görevden de kaçmam. CHP'ye gönülden bağlıyım, partinin bekçiliğini bile yapabilirim. Biz gönülden Sosyal Demokratız, Sosyal Demokrasinin evrensel ilkelerine inanan bir insanım. Partim bana ne görev verirse yapmaya hazırım. Bu durumları konuşmak için o günlerin gelmesi lazım.

Şuan ekonomiyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Faizle düşüyor. Bu olumlu mu?

Dün, gerçekleştirilen faiz indiriminin piyasalarda olumlu bir şekilde yansıması bekleniyor. Ziraat Bankası da 1.65'lerden 0.99'a kadar oranları düşürdü. 0.99 demek 500 bine kadar alınan kredilerde önünüzün açılması demek. Böylece inşaat sektörünün de önü açılacak. Türkiye'de en önemli olan şey üretim yapmamızdır. Burada üretip, ihracat yapmamız gerektiğini düşünüyoruz.

Çok yoğun ç alışan bir insan olarak Harun Yıldızlı'nın bir g ü n ü nasıl ge çiyor?

Sabah erkenden kalkıyorum. Tıraşımı olup, işyerimize geçiyoruz. Orada 11-12'e kadar işlermizi bitirmeye çalışıyoruz. Her Pazartesi ve Çarşamba toplantımızı yapıyoruz. Onun dışında her öğleden sonraları partideyim. Her gün gelmesem bile mutlaka partiden rapor alırım.

03 Ağu 2019 - 09:46 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

05

Yaw he he - Ne yaparsanız yapın asla Harun örgüt tarafından kabul görmez. Harun çok çiğ bir adam. Yapmalı etmeli falan filan. Elinden tutan mı vardı? Şimdiye kadar neden yapmamış? Ne proje geliştirdi de elinden tuttular

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ağustos 09:46
04

Partili - Harun Yıldız chp ilde mafya tipi gençlik Kolları emre andız'ı savunsun ancak başka bir işe yaramaz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ağustos 09:46
02

Paşalı - Harun yıldızlı hakkında ne biliyorsunuzda yorum yapıyorsunuz bir sefer sohbet ettinizmi bir sefer oturup yemeğini yedinizmi Harun yıldızlı koca yürekli bir adamdır Harika bir adamdır çocukluk arkadaşımdır bir çok şeyi paylaştım ekmeğimizi paylaştık çocukluğundan beri CHP için elinden geleni yaptı yaparda CHP onun herşeyidir bu memlekette Harun yıldızlı gibi bir adam zor bulunur il başkanlığınada büyükşehirede yakışır Allah yolunu açık etsin kardeşim koca yürekli adam Allah gönlüne göre versin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ağustos 09:46
01

Altun - Harun yıldızlı gibi bir başkan gelsin yeter bir kere çok çalışkan bir insan zaman bile yetmiyor kendisine inş partinin başında genç dinamik ve çalışkan insani açıdanda çok değerli bir insan ve kişiliğe sahip yolu bahtı açık olur kendisine sonsuz sevgiler chp, Harun bey gibi alçak gönüllü insanların partisidir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ağustos 09:46