Kartepe'ye taze kan!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi Mali Müşavir Okşin Beçet Çolak, AK Parti’den Kartepe Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi Mali Müşavir Okşin Beçet Çolak, 2019 yerel yönetim seçimlerinde AK Parti’den Kartepe Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.
Okşin Beçet Çolak, neden Belediye Başkanı olmak istiyorsunuz sorusuna verdiği cevapta şöyle dedi;

"YAPILMASI GEREKEN ÇOK İŞ VAR"

‘’Kartepe ilçesine hizmet etmek istiyorum. Kartepe çok güzel bir ilçe. Daha önceki belediye başkanımız çok güzel işler yapmış, halen mevcut belediye başkanımız yine aynı şekilde güzel işlere imza atmıştır. Bu çalışmalar yeterli mi diye sorarsanız bence değil. Hiçbir zamanda yeterli olmaz. Kartepe’de yapılması gereken çok iş var ama bence bu işlerin içinde en önemlisi bu bölgenin turizmde hak ettiği payı alması olacaktır. Şu an ki durumu ile maalesef yeterince turizm ‘den hak ettiği değeri görmüyor.  Dağımız çok güzel. Dağın kışın ve yazın güzellikleri muhteşem. Turizm bölgesi olarak anılmaya başlayan bölgenin  “ özellikle üstüne basa basa belirterek doğal güzelliğini koruyarak sadece Arapların geldiği bir yerden çıkartıp, Avrupa’dan Amerika’dan insanların bu bölgeye turist olarak getirmemiz gerekiyor.

"YEREL YÖNETİMLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR"

Kartepe bir başka özelliği de bölgede verimli tarım toprakları mevcut olmasıdır. Bu verimli topraklarda yetişen ürünlerin pazarlanması, bu ürünlerin marka olabilmesi noktasında yerel yönetimlerin ön ayak olması gerektiği kanaatini taşımaktayım. Güzel doğal yapısı ile insanların çekim merkezi olan, yeşil ve mavinin eşsiz güzellikleri sahip, verimli toprakları ile zengin olan  bu bölgeye bizim sahip çıkmamız gerekiyor. Biz sahip çıkmaz isek kimse sahip çıkmaz. Sahip çıkmak ise sadece mevcut olanı korumak değil aynı zamanda bu zenginlikleri ekonomik hayatın içine katabilmekten geçiyor. İşte bu noktada da yerel yönetimlere çok iş düştüğünü düşünüyor ve bu yüzden de Kartepe’ye belediye başkanı olmak istiyorum.’’

OKŞİN BEÇET ÇOLAK KİMDİR? 

Erzurum doğumlu olan Okşin Beçet Çolak ilk,orta ve liseyi Erzurum’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde tamamladıktan sonra İzmit’te  Mali Müşavir, Bağımsız Denetçi ve Bilirkişi görevlerini yürütmektedir. Halen Kocaeli SMMM Oda Meclis Başkanlığı yapmakta olan  Okşin Beçet Çolak’ın İzmit’te kendine ait muhasebe ofisi bulunuyor. Hüseyin Çolak ile evli olan Çolak, Kartepe’nin Balaban köyünde ikamet ediyor. Siyasete 2003 yılında Ak Parti Derince Teşkilatı ile başladı. Önce kadın kollarında, sonra Derince ana kademe de farklı görevlerde çalıştı. 2009-2014 seçimlerinde Ak Parti Derince Meclis Üyesi oldu ve aynı zamanda da Kocaeli Büyükşehir Meclis üyeliğinde bulundu.  Derince ilçesinde bütçe komisyon ve denetim komisyon başkanlığı, Büyükşehir Meclisinde ise bütçe komisyon başkanlığı, denetim komisyon başkanlığı ve encümen üyesi olarak faaliyet gösteren Okşin Beçet Çolak, 2019 seçimlerinde AK Parti’den Kartepe Belediye Başkanlığına  aday adayı oldu.

15 Kas 2018 - 10:51 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.