Münir Karaloğlu kimdir?

2004-2009 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapan, mevcut Antalya Valisi Münir Karaloğlu hakkında her şey Kocaeli Denge’de…

Münir Karaloğlu kimdir?
Münir Karaloğlu kimdir?
+1
Haber albümü için resme tıklayın

BAŞARILARLA DOLU BİR YAŞAM

Yerel seçimler yaklaşıyor. Türkiye çapında bir hareket başladı. Herkes AK Parti’nin düğmeye basmasını bekliyor. Ekim ayının ortalarında AK Parti, belediye başkan aday adaylığı başvurularını alacak. Kocaeli’de de aynı tarihte bu işlem başlayacak. Bu süreç öncesi onlarca isim ön plana çıkıyor. Antalya basını Vali Münir Karaloğlu’nun Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterileceğini yazdı. Tüm dikkatler onun üzerinde toplandı. Peki Münir Karaloğlu kimdir? Kocaeli’yle bağı nedir. Detaylar, Kocaeli Denge’de 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK MEZUNU

1964 yılında Rize Çayeli Kaptanpaşa´da doğdu. İlkokulu Kaptanpaşa´da, ortaokul ve lise tahsilini Rize İmam Hatip Lisesi´nde tamamladı. 1985’te üniversite eğitimi için baba ocağından ayrıldı. 1989’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1990’da kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Adaylığı sırasında 8 ay İngiltere’de kamu yönetimi alanında çalışmalar yaptı.

YILLARCA KAYMAKAMLIK YAPTI

1994 yılında Kırıkkale-Karakeçeli Kaymakamı olarak görev yaptı. Aynı yıl vatani görevini yapmak üzere görevine ara verdi. Askerliğin ardından Kırıkkale-Karakeçeli Kaymakamı olarak görevine döndü. 1996-1998: Şanlıurfa-Harran Kaymakamı, 1998-2000: Yozgat-Çekerek Kaymakamı, 2000-2002: Tokat-Reşadiye Kaymakamı, 2002- 2003: Kırklareli Vali Yardımcılığı, 2003-200: İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri (Başbakan Danışmanı) görevinde bulundu.

KOCAELİ’YLE YOLU 2004’TE KESİŞTİ

10.06.2004 –14.06.2009 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Aynı dönemde Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası’nın (YERELSEN) kurulmasına öncülük etti. Mayıs 2009’a kadar sendikanın genel başkanlık görevini sürdürdü. Karaloğlu, Kocaeli’deyken birçok önemli projeye öncülük etti. Kentte yakın ilişkiler kurdu ve çok sevildi.

KOCAELİ’DEN AYRILIŞI

Karaloğlu,  Kocaeli’den Van Valisi olarak atanmasının ardından ayrıldı. 02.06.2009– 02.08.2013 yılları arasında Van Valiliği yaptı. Van’dan, ‘kuşların, balıkların, çiçeklerin de valisi’ olarak uğurlandı. 2013- 2016 yılları arasında Bursa Valisi olarak görev yaptı.

HALEN ANTALYA VALİSİ

Halen Antalya Valisi olarak hizmete devam ediyor. Görev yaptığı şehirlerde vatandaşlarla kurduğu yakın ilişkiler nedeniyle oldukça seviliyor. Antalya halkı da Karaloğlu'ndan her defasında övgüyle bahsediyor. Antalya turizminin gelişmesi için yaptığı çalışmalarla anılıyor.

27 Eyl 2018 - 11:26 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

02

Ersoy Kandemir - İlimizden uzak kalması dileğiyle,keşke biraz ilimizde görev yapan ve yapmış akrabaları ile,Gürcistandan da bahsetseydiniz!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Eylül 11:26