Selçuk Gencer İyi Parti ile ipleri kopardı

Kocaeli haber…  İYİ Parti Başiskele İlçe Yönetimi’nden geçtiğimiz aylarda istifa eden Selçuk Gencer’in İyi Parti’den komple istifa ettiği ortaya çıktı. Partiden üyeliğini de sildiren Teşkilat Başkanı Selçuk Gencer’e neden istifa ettiğini sorduk. Selçuk Gencer, içini döktü. İşte detaylar...

Selçuk Gencer İyi Parti ile ipleri kopardı
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli haber… Kocaeli İl Kongresinin ardından suların bir türlü durulmadığı İYİ Parti Başiskele’de yeni gelişme… Olağan Kongrenin ardından 25 Haziran’da 38 kişinin art arda dilekçesini verdiği İYİ Parti Başiskele’de istifa depreminin ardından bu kez üyelikler sildirilmeye başladı. Teşkilat Başkanı Selçuk Gencer başta olmak üzere çok sayıda partili üyeliğini sildirdi ve istifa etti. İlçe yöneticileri, il delegeleri ve normal üyelerin de bulunduğu istifa depreminin ardından partiden tüm bağlarını koparan Teşkilat Başkanı Selçuk Gencer kendisinin yanı sıra çok sayıda kişinin de üyeliğini sildirdiğini belirtti. Siyaseti tamamen bıraktığını aktaran Gencer, “İYİ Parti’ye inancımı kaybettim” dedi. İşte detaylar… 

ÖNCE YÖNETİMDEN SONRA ÜYELİKTEN İSTİFA 

Haziran ayında yaşanan istifa depreminin ardından partiden üyeliğini de sildiren İYİ Parti Başiskele İlçe Teşkilat Başkanı Selçuk Gencer, siyaseti bıraktığını açıkladı. Yönetimden istifanın yanı sıra parti üyeliğini de sildiren Gencer, süreci şöyle aktardı; “25 Haziran’da yönetimden istifa etmiştik. Ağustos ayında ben partiden de istifa ettim. Benimle birlikte de birçok arkadaşım istifasını verdi, hala istifa edenler de var. Normal üyeler bile üyeliğini sildirmeye başladı. Bizim istifa ederken belirttiğimiz gerekçeler belliydi. 5 madde üzerinde ilerledik. Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu’na yapılan haksızlık, divan kurulunda şeffaf seçim olmaması, ilçe başkanının yönetim şeklini beğenmememiz gibi nedenleri sıraladık, önce yönetimden şimdi ise üyelikten istifa ettik.

“SİYASET BİZE GÖRE DEĞİL”

Benimle birlikte istifa eden neredeyse yüz kişi vardır. Ortalama 80-100 civarı kişi parti üyeliğinden istifa etti. O maddeler sürekli gündemde, hala da bazı olaylar oluyor. Siyaset böyle bir şey işte. İnsanlar yalan yanlış konuşmalar siyasette yer almalı sanıyor. Ben dürüst insanım siyaset bize göre değil. Ayşe Hanım, ‘Az olsun benim olsun’ diyor. Kendisi böyle bir zihniyette olmasaydı sorun yoktu, bizim hedeflerimiz belliydi ve onları yapmaya odaklanmıştık. Ancak verilen sözlerin ne kadarı gerçekleşti, ne kadarı gerçekleştirilmedi bunlara bakmak lazım. İlçe başkanı zaten istifamızı istiyordu.

“BİZ BİR NUMARA FAZLA GELDİK”

Biz orada bir çalışma içerisindeydik, hedeflerimiz vardı. En az 3 bin üye hedefimiz vardı.  Belli amaçlar koymuştuk kendimize, mahalle yönetimlerini oluşturacaktık. Nitekim şu anda kaç mahalle başkanı var, kaç yönetim var o bile belli değil. Zaten olanları da ben atamıştım. Biz aktiftik ama ilçe başkanı çalışmalara odaklanmadı, aktif değildi. Demek ki biz bir numara fazla geldik. Bu tarz durumlara insanlara yalan söylemek normal geliyor. Siyaset diyerek herkes bir şeylerin arkasına sığınıyor. Öyle siyaset olmaz. İnsanlarla kaynaşmak, iç içe olmak lazım.

SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ

25 Haziran’da yönetimden istifa ettiğimizde ilçe başkanının darbeci söylemleri olmuştu. O zamanda yapılanı kabul etmediler şimdi de bu istifaları kabul etmeyecekler. Birçok arkadaş başkanın darbeci açıklamalarından dolayı istifa etti. O zaman biz darbeciysek neden yönetime aldı? Bu söylemlerin B-benim üzerimde pek bir etkisi olmadı ve hiçbir şeyi önemsemedim. Çünkü ben yaptığım işi biliyordum. Bir yıl teşkilat başkanlığı dönemimde 37 mahallenin 24’üne başkan atadım, aktif görevlerde bulunduk. Yardımlaşma, görev dağılımı, organizasyonlar hemen her şeyle ilgilendik. Hepsini yapıyorduk, halkla iç içeydik. Ama gereken desteği görmedik. Her şeyi kendi çabalarımızla yaptık. Bir yıl çalıştınız neden tekrar beraber aday oldunuz diye sorarsanız da; vermiş olduğu sözler vardı ve arkasında durmadı. Sözler yerine getirilmedi. Yapılanlar da belli yapılmayanlar da.

İYİ PARTİ’YE İNANCIMI KAYBETTİM

Ben artık siyasette hiçbir parti ile yer almak istemiyorum. Siyaseti ve insanların karakterini çözemedim. Siyasetle ilgilenenlere neden yalan söylemlerde bulunduğunu sorduğumda ‘Siyaset bu’ yanıtını veriyor. Ben en artık siyaseti tamamen bir kenara bıraktım. 47 yaşında siyasete girdim ve ilk defa bir siyasi partiye üye oldum. İlk kurulan kurucu il yönetiminde yedeklerdeydim. İki dönem il delegeliği yaptım. Bir dönem Ayşe Hanım’la beraber atama ilçe teşkilat başkanıydım. Seçilmiş olarak da Haziran’a kadar görev yaptım. Hayatımda ilk defa bir siyasi partiye inandım, güvendim ama artık inancımı kaybettim. Çünkü insan güvendiği bir yerde, güvendiği birinden darbe yediğinde artık başka kimseye güvenmek istemiyor. O yüzden siyaseti artık bir kenara bırakıyorum.

BİZİM KATTIKLARIMIZI BİRİLERİ GÖTÜRÜYOR

Hiçbir zaman siyasette kişisel menfaat ve çıkarımı düşünmedim. Maddi manevi de çok yıprandım. Bir yıl boyunca sabah 8’de sokağa inip gece 2’de insanları üye yaparak eve döndüm. Yeri geldi ailemi bir tarafa iterek İYİ Parti’yi düşündüm. Ama ne oldu, partiye bir şeyler kattık ama baktık ki bizim kattıklarımızı birileri götürüyor. Benim gönlümden geçen iktidar olmaktı fakat şu an şu anki yönetim iktidar ortağı olmanın derdinde. Şu aşamadan sonra beni hiçbir şey ilgilendirmiyor. Benim bir mazim var. Sokağa indiğim zaman 37 mahallenin hepsini tanıyorum. Başkanın bana herhangi bir söylemde bulunması şu aşamada beni ilgilendirmiyor ancak şu anki yönetimdeki insanlar da Başiskeleli. O insanlara karşı yapmış olacağı en ufak bir yanlış söylem bize değil partiye zarar verir. Bizi bilen bilir, bilmeyen kendi bilir."

ÇOK SAYIDA KİŞİ ÜYELİĞİNİ SİLDİRDİ 

38 kişi içinde hem yönetimden hem parti üyeliğinden istifa edenler de var devam edenler de. Ben kimseyle istifa etme konusunda görüşmedim. Bana kimse istifa et ya da etme demedi. 38 kişiden yönetimde olanlardan aşağı yukarı 20 kişi üyelikten de istifa etti. Ergün Yaman, Süleyman Usta, Seyfullah Özkarhan, Serkan Baydar, Fahri Özkaradeniz, Resul Uslu, Erhan Selim, Bilgehan Başaran, İsmail Karayel, Emine Karayel, Sinan Koç, Ali Koç, Oğuzhan Koç, Enes Aslan, Enes Aypolat, mahalle başkanlarından Hüsniye Helvacı, Serhat Gencer, İsmail Ölçer gibi üyeliğini sildirdiğini söyleyen 80-100 civarında kişi var. Ben insanları organize etmediğim için bana gelip istifa ettiğini söyleyenler kadarını biliyorum. Benim üye yapıp partide bir gelecek görmediği için istifa eden normal üyeler de var."

23 Eki 2020 - 17:39 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

06

Başiskele - İyi parti başiskele de bir sonraki seçimi alacak alternatif partidir iyi partide sağduyu.olmali bunlar yaşanmamalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 17:39
05

Bu Süreçte Yanlarinda Olan Biri - Siyasete baslarken hersey vatan millet bayrak vs icin oluyor. Daha sonra makam koltuk meselesine dönüyor. Sayin Selcuk Bey cok emek verdi ama oda bazi husularda ben dedi. Ayşe hanım koltuk sevdasindan ayrilamadi. Selcuk bey koltuk sende makam bende sevdasindan. Partiler bir idealler uzerine kuruluyor ama sahislar ise zarar veren oluyor. Burdan herkese diyeceğim. Siyasetten uzak kalmayin ama makam sevdasina kapilmayin ve asla İYİ PARTİ den vazgecmeyi. Kurular cok ama yaşı yanmayın ve sabredin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 17:39
04

Genc - Varlığınız ne yaptiki yokluğunuzu arayalım.

Ayse hanım para harcasın siz onu yönetmeye kalkin dik durunca da katin agriniz ortaya çıktı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 17:39
03

Kullarlı - Başiskelede mevcut yönetimle bırak belediye almayı muhtarlık dahi alamaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 17:39
02

Fahri özkaradeniz - Öncelikle hrrkesten delikanlı gibi adını yazmasını beklerim bu yorumları yapan insanları iyi tanıyoruz amacımız kişisel olarak insanları burda rencide etmek değil fakat bende asil yönetici olarak gördüklerimi yazıyorum bi iş ihalesine particilik yapanlarıda gördük aylık 500 tl haçlık için ayşe hanıma yalakalık yapanlarıda ben SELÇUK GENCER in tek bir daveti üzerine partiye döndüm dikkatinizi çekerim aynı zamanda partinin kurucu ilçe yöneticisiydim ama bana kimse 5 kuruş teklif etmedi kimse cebime 5 kuruş da koymadı bu kadar yüzsüzlüğün içerisinde biz darbeci olduk hain olduk menfaatçi olduk şimdi gören gözleriniz ve idrak eden aklınız varsa iyice düşünün ve sonra karar verin ben parti üyeliğinden de ayrılfım iyi parti benim için bitmiştir hatta olma şansı hiç yoktur artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 17:39