Sertif Gökçe görevden kaçmayacak

İsmi CHP Kocaeli İl Başkanlığı için geçen Sertif Gökçe, Kocaeli Denge’nin konuğu oldu. İl Başkanlığı için “Görevden kaçmayacağım” diyen Gökçe, CHP’nin yeni dönemdeki hedefi “12+1 olmalıdır. Kocaeli Büyükşehir’i ve bütün ilçe belediyelerini kazanacağız” dedi.

Sertif Gökçe görevden kaçmayacak
Sertif Gökçe görevden kaçmayacak
Haber albümü için resme tıklayın

"CHP’NİN İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ"NDE YENİ İL BAŞKANI KİM OLACAK?

CHP, 31 Mart seçimlerinden büyük bir zaferle çıkarak İstanbul ve Ankara gibi bütün büyük şehirleri kazandı.

CHP, son yıllarda ilk kez bu kadar büyük bir galibiyet alarak; Türkiye’nin bütün büyük şehirlerine “Altı Ok” bayrağını dikti.

Şimdilerde delege seçimlerini yapan CHP, önümüzdeki günlerde ilçe kongrelerinin ardından il kongresini yapacak ve Kocaeli’de yeni il başkanını seçecek.

CHP’liler kendilerine güveniyorlar.

CHP’liler, önümüzdeki dönemde “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağız” diyorlar.

Peki, “iktidar yürüyüşü” başlatan CHP’de il başkanı kim olacak?

Adı çok konuşulan bir isim var.

Bu isim, başarılı avukat Sertif Gökçe…

Herkes onu konuşuyor, o da Kocaeli Denge’ye konuştu.

Kocaeli Denge Genel Yayın Yönetmeni İlker Akşit ve Kocaeli Denge Yazı İşleri Müdürü Caner Aktan bütün merak edilenleri Sertif Gökçe’ye sordu.

Bu röportajın CHP içinde ve kent kamuoyunda çok fazla okunacağını ve yeni tartışmaları beraberinde getireceğini düşünüyoruz.

Ve sözü fazla uzatmadan, mikrofonu Sertif Gökçe’ye bırakıyoruz.

İşte o röportaj…

---

31 Mart CHP’nin Derince adayıydınız ama kazanamadınız. Seçimleri kaybetmenize ilişkin bir özeleştiri yaptınız mı? Bir hatanız oldu mu? Bir yanlışınız oldu mu? Bu soruları kendinize sordunuz mu? Sorduysanız ne yanıt verdiniz?

“Neden kaybettik” yerine “Neden kazanamadık” olarak düşünmek lazım. Çünkü kaybetmek elindekini kaybetmektir. Oysaki Derince bizim hiçbir zaman yönettiğimiz bir ilçe olmadı. Biz seçim çalışmalarına çok geriden başladık. İlk süreçte favori olmadığımız ancak zaman içerisinde gösterdiğimiz çalışma disiplini sayesinde favori olduğumuz bir noktaya geldik. Anketler de bunu ortaya koydu.

100 EV TOPLANTISI DAHA YAPSAYDIM…

Seçimin aktörü kazandığı zaman nasıl ki kahraman oluyorsa, kaybeden kişi için de mutlaka hatalar ve yanlışlar olduğunu söyleyebiliriz. Muhakkak hatalarımız vardı. Tamamen ev toplantılarına dönük bir strateji uyguladım. 450 ev toplantısı yaptım. Süre olsaydı bu sayısı 100 daha artırarak 550 ev toplantısına çıkarabilseydim bu iş bitmiş olacaktı.

HİÇ KİMSEYE SÖZ VERMEDİM

Hukukçu olmamdan kaynaklanan bir takım sıkıntılar da olabilir. Mesela hiç söz vermedim. Vatandaşa ve seçmene yapamayacağım hiçbir söz vermedim. Her talebe hukuka uygunsa yaparız şeklinde cevap verdik. Ancak bunun siyasette pek fazla karşılığı olmadığını gördük. Büyükşehir adayımızla pek fazla koordineli çalışamadık. Numan Kurtulmuş, Fikri Işık, İlyas Şeker, Cemil Yaman gibi isimler Derince’de çok fazla çalışma yaptı. Sosyal medyada ve medyada neredeyse hiç olmadım. Belki medyada daha çok görünür olabilirdim.

CHP delegelerini seçiyor. Öncelikle ilçe, ardından il kongresi yapılacak. Konuştuğumuz birçok kişi size il başkanlığını yakıştırıyor. Sizin görüşünüz nedir? İl başkanı olmak istiyor musunuz?

Yerel seçimden 2-3 gün sonra partililerden teklifler ve talepler geldi. Ancak benim kişisel olarak hiçbir zaman bir talebim ve beklentim olmadı. Ben CHP’ye 1999 yılında parti baraj altında kaldığında üye oldum. Benim şahsi bir talebim yok. Eğer ki olsaydı ciddi bir çalışma yapardım ancak yapmadım. Kişisel olarak il başkanlığı yönünde bir düşüncem yoktur. Ancak partiden görev verilirse ve bir uzlaşma olursa görevden kesinlikle kaçmam. Şuanda herhangi bir talebim ve çalışmam söz konusu değildir. Delege seçimlerini de sadece izliyor ve takip ediyorum. Hiçbir hesabın içinde olmadım, olmayacağım. CHP delegesi özgür iradesiyle karar verecek bir delegedir!

Peki, il başkanı olursanız somut hedefleriniz ne olacaktır? Örneğin belediyeler konusundaki hedefiniz nedir? CHP, Kocaeli’de bundan sonra ne yapacak?

Kocaeli’de 12+1 yapmamak kesinlikle başarısızlık olur. Bu seçimde bile 8 belediyeyi alabiliyorduk. Ben bunu sahada gördüm. Adaylarınızı doğru belirlerseniz, politikanızı halka anlatırsanız Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kazanılabilir. Kesinlikle CHP’nin hedefi yerelde iktidar olmak olmalıdır. Milletvekilliği konusunda da en az 6 milletvekili çıkarılabileceğine inanıyorum.

İl kongresi iki adaylı mı olur?

Demokrasi çok güzel bir şey. Ancak nitelikli ve herkesi kapsayabilecek bir il yönetimi için tek aday üzerinde uzlaşılırsa en mükemmeli olur. Burada şunu vurgulamak istiyorum. Benim yaklaşımım AK Parti’deki tek adaylı kongrelerden farklıdır. Ben, CHP’nin tabanda uzlaştığı ve belirlediği bir adaydan bahsediyorum. AK Parti’deki gibi adayın yukarıdan belirlenen bir kongre değil… CHP’nin adayı parti tabanında belirlenmeli ve üzerinde uzlaşılmalıdır.

İki adaylı bir kongre olursa da yine aday olur musunuz?

Ben aday olmaya karar verirsem yarışmaktan kaçınmam. İki adaylı kongre de olsa o seçime girerim.

Sertif Gökçe il başkanı olursa, nasıl bir il başkanı olacak?

CHP’de öncelikle sevgi ve saygı hakim olmalı. CHP’liler öncelikle birbirlerini sevmeli ve saygı duymalı. Kendini seven, birbirini seven insanlar herkesi sever. Kendine saygı duyan, herkese saygı duyar! Bakın bu şehirde çok büyük sorunlarımız var. Kocaeli’de çevremiz kirletiliyor, havamız kirletiliyor. Eğer ben bu kentte il başkanı olursam hemen hemen her konuda komisyonlar oluştururum. Çevre, sağlık, kültür sanat ve birçok alanda oluşturacağım komisyonlarla çalışırım. İşin uzmanlarını ve doğru isimleri bulup, onlarla politika üretiriz. Bu komisyonlar hem mevcut iktidara hem meclis üyelerimize ciddi katkılar sunabilir. Bu kentte ciddi sorunlarımız var. Mutlu şehir ile ilgili zirve yapıldı, aynı ay içinde 9 kişi intihar etti. CHP, kentin geleceğine bakacak ve bir fotoğraf çekecek. Nasıl bir kent kurmak istiyorsak ona göre çalışmalar yapacak. Çok güzel işler yapılabilir… Kocaeli’de de her şey çok güzel olabilir…

20 Kas 2019 - 13:21 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

08

Derince Ahmet - sertif gökçe pırıl pırıl bir adamdır ve chp için biçilmiş kaftandır sertif gökçe chp kocaeli yeni il başkanı olmaldırı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 13:21
07

Erkan Uygun - sertif gökçe pırlanta gibi adamdır sertif gökçe adamdıır adamın hasıdır yürü sertif abi yüürü. sen yürüyeceksin kocaeli de arkandan yürüyecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 13:21
06

murat akıncı - chp tabanında bir uzlaşı olmadı ve yapılmadı. chp tabanı sertif gökçe üzerinde uzlaşacakltır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 13:21
05

Ersin Akpınar - Sertif gökce derincede kazandigi secimi kaybetti..kaybeden derince olmustur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 13:21
04

Mert Posoflu - Sertif Gökçe Kocaeli il başkanlığına yakışır gayet de başarılı olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 13:21
03

Sertif abiye yakışır - Sertif abimiz adamın hammaddesidir adamın hasan çavusufur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 13:21
02

Gürcü lobisi - Gürcü lobisi ne yapip edip burada seçimi kazanmak isteyecektir delege agalark koçbaşlarini bu lobi egip büker. Paralari da var nasil olsa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 13:21