"Sizin bu reklam merakınızı anlamış değiliz"

İzmit Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Soydabaş, mecliste yaptığı konuşmada gündeme dair düşüncelerine yer verdi. Soydabaş, "Sizin bu reklam merakınızı anlamış değiliz" diyerek Hürriyet'e yüklendi.

İzmit Belediyesi tarafından köylerde bulunan arsaların satışı ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Soydabaş, gündeme dair eleştirilerini şöyle sıraladı; "Zamanı iyi değerlendirmek için gündemimizdeki konularla ilgili Ak Parti’mizin görüşlerini aktarmak için söz almış bulunuyorum. İlk meclis toplantılarımızda önceki dönemi suçlamak için; “Biz belediye mallarını satmayacağız, değer yaratacağız” demiştiniz. Bugün ise; Vadi Kent Konutları ve Mahalleye Dönüşen Köylerde köy tüzel kişiliğine ait olup yasayla belediyemize devredilen yerlerin satışı ile ilgili taleple geldiniz. Bu bir çelişkidir. Tutarsızlıktır.

DAİRELERE EVET,  KÖY ARAZİLERİNE HAYIR

Bizler de Vadi Kent Konutlarındaki Belediyemize ait konutların satışı hususunda yetki vermeyi uygun görüyoruz. Sonuçta burası belediyemize kaynak yaratmak için yapılmıştı. Ancak, köylerdeki gayrimenkullerin satış arzusu daha önceki yönetimde de gündeme gelmiş ve Ak Parti olarak satışının uygun olmadığını söylemiştik. O günkü CHP’li meclis üyeleri de razı olmamıştı. Tarımsal Kalkınma hamlesi yapıyorum diye 6 dönüm alana ekilen ürünleri reklam aracı olarak kullanırken, köylerdeki her karış toprağı da değerlendirmeniz gerekirdi. Buradaki çelişkiyi halkımızın dikkatine sunmak isteriz.

HALK SÜT‘E OLUMLU BAKIYORUZ

Halk Süt konusuna olumlu bakıyoruz. Belediyemizin bu tür üreticiyi destekler projeler üretmesinden yanayız. Ancak bu konuda da meclisimizin tam bilgilendirilmesi ve hangi üretim kooperatiflerine veya şahıslara hangi şartlar altında kredi verileceğini aydınlatması gerekir. Kredinin İzmit dışındaki şirketlerde kullanılacağı söylentileri giderek çoğalıyor. İzmit’te Çenesuyu dururken İstanbul’dan Hamidiye Su’yu getirmeniz de bu söylentileri açıkçası destekliyor. İzmit’in kaynaklarının İzmit’te değerlendirilmesinden yanayız.

REKLAM MERAKINI ANLAMIŞ DEĞİLİZ

Tekrar tekrar önümüze gelen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün ikiye ayrılması, iki ayrı müdürlükle idare edilmesi talebinizi, “Bizi çalıştırmıyorlar, hizmetler engelleniyor” bahanelerinizi ortadan kalkması için çekimser oy vereceğiz. Bu konudaki çekincelerimizi ortaya koyduk. Önceki dönem tek çatı altında ve yarı yarıya kadroyla bu iş gayet güzel yürütülürken, sizin bu reklam merakınızı anlamış değiliz. Ama madem bunu bu kadar çok istiyorusunuz, buyrun takdir sizindir.

SİZ GECİKTİRDİNİZ

Veteriner Müdürlüğünün konulmasına olumlu oy vereceğiz. Bu konuda önceki teklifiniz usul gereği komisyona gitsin dediğimizi ve sizin usulü çiğneyip direkt oylamaya sunduğunuz için bunun uzadığını da hatırlatmak isteriz. Hizmetlerin yakından takipçisi olacağız."

07 Tem 2020 - 16:09 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

01

ata - sayın soydabaş sizi dürüst tanırız ama biraz haksızlık etmiyormusunuz ? isterseniz bir bakın reklam bütçelerine harcamalarına geçmiş dönem ve bu dönemi karşılaştırın ayıptır günaha girmek iftira size yakışmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Temmuz 16:09