Hüseyin Üzülmez'e bırak çağrısı

Kocaeli haber... Kocaeli'nin duayen gazetecilerinden Sadun Çetin, bugün Çağdaş Kocaeli Gazetesi'ndeki köşesinde Kocaelispor Kulübü Başkanı Hüseyin Üzülmez'e bırak çağrısı yaptı ve bir mektup kaleme aldı. İşte o yazı.

Kocaeli haber... "Öncelikle belirteyim; Hüseyin Üzülmez’i uzun yıllardır tanırım. Kaliteli ve düzgün adamdır. Abi der hürmet gösterir, ben de kardeşim gibi görür, sever sayarım. Çalışkandır, iyi niyetlidir Kocaelispor sevdalısıdır.

Kendisiyle ilgili hissettiğim bu halisane duygularımdan güç alarak ve bir Abi sorumluluğu ile bugün düşüncelerimin özetini kaleme aldım…

Üzülmez Kocaelispor’un geçen sezonki başarısının mimarlarından biridir. Çok emek verdi, çok ter akıttı, çok çaba sarf etti ve bu büyük camiaya özlediği şampiyonluğu kazandırdı…

Bu yılki ikinci ligde ise işler her bakımdan çok daha zor. Uzun, engebeli ve yorucu bir maraton. Dolayısıyla stresi fazla olacak. Nitekim iyi de başlamadık. İlk maçta kendi evimizde Sarıyer’in elinden zor kurtulduk. İkinci hafta hepimizin bildiği gibi Manisa’da tarihi bir hezimet yaşadık.

Elbette 36 haftalık ligin ilk iki haftası şüphesiz ölçü olmaz. Biz ne mağlubiyetler görüp sonra şampiyonluklar yaşamış bir camiayız. Buraya kadar sorun yok. Hatta bir musibet bin nasihattan iyidir diye ders çıkarılarak yola devam edilebilir, öyle de yapılmalıdır.

Birinci hafta teknik adam değiştirmek çok ender bir vak’a. Dolayısıyla şaşırtıcı. Keşke ikinci ligi kaldıramayacağı görülüp, en başta teşekkür edilseydi ve transferler de ligi götürecek teknik adamın isteğiyle yapılsaydı. Bu kadar kamptan sonra “en hazır olan biziz”diye düşünürken, ilk iki maçta ne kadar çok yanıldığımızı gördük. Bu kadar tecrübeli ve şöhretli yeni transfer futbolcuyu bir arada tutmak kolay değil…

Sevgili Başkanım, kıymetli kardeşim;

Gel sen beni dinle bu işi bırak ve takımı şampiyon yapmış olarak tarihteki yerinde kal. İnan herkes seni düşünüp vefa gösteriyor. Diyorlarki “Hastalığına rağmen Kocaelispor sevdası uğruna büyük mücadele veriyor, hepimiz buna saygı gösterelim” Vefasızsızlık olmasın ve üzülüp, sağlığına zarar gelmesin diye seni kimse eleştirmek istemiyor. Ama bilmeni isterim ki bu sadece duygusal bir tahammül. Allah korusun Kocaelispor’da işler kötü gitmeye başlarsa bu sınır çabuk geçilir. Hemen acımasızlık yüzünü gösterir ve seni çok ama çok üzerler…

Bu lig zaten tam bir cehennem. Buna ne sinir, ne stres ne sağlık dayanır. Bu lig sağlam insanı bile hasta eder.

Bir de Sarıyer ve Manisa maçları, teknik direktör Selahaddin Dinçel ile yaşanan sorunlara baktığımda gelecek adına kaygılandım. Hava bozuk, herkes bir şeyler arıyor. Pandemi nedeniyle maçların seyircisiz oyananacak olması da en fazla bizim dezavantajımız…

Bu hafta Çorum’u yenip, gelecek haftayı da bay geçersek bir umut doğar mı diye kendi kendimi motive etmeye çalışıyorum, ama bunun çok zor olduğunu görüyorum. Daha ligin başında sıkıntılar başladı, Allah bilir ileride neler çekeceğiz?

Sevgili Başkanım, kıymetli kardeşim;

Sen bizim için çok önemlisin. Sen bu ligle uğraşırken yeterince sağlığınla ilgilenemezsin. Çünkü bu lig tam bir cehennem. Her gününü, her saatini Kocaelispor’a ayıracak ve her türlü sıkıntıyla sürekli boğuşacaksın. Çünkü futbolun başarıya endeksli bir oyun olduğunu sen herkesten çok iyi bilirsin. Başarılı olduğun sürece iyisin, hoşsun, alkışlanırsın ama başarısız olduğunda da yandın.

Bak geçen akşam, Manisa hezimetinden sonra taraftarlar tesisleri bastı, yarın kulübu basarlar. Allah muhafaza öbür gün sağlığını falan düşünmezler evine gelirler. Sen bunlara dayanamazsın, bunları kaldıramazsın.

Sevgili Başkanım; Ligin daha başında iken, maşallah sağlığın da iyiye gidiyor iken gel bırak Başkanlığı. Şampiyonluk kazandırmış başkan ünvanı kentimizde kaç kişiye kısmet oldu ki, bundan büyük gurur var mı? Temennim, Kocaelispor’un şanlı tarihindeki yerini koruman ve bayrağı başka birine teslim etmendir..."

01 Eki 2020 - 10:15 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

01

İbrahim - Para var ucunda işin ne kocaelisporu ? Ne saglıgı destek kesilsin hemen bırakır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ekim 10:15