Ambarcı’nın 15 yıllık özlemi bitiyor

İzmit Belediyesi, 13 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilecek Ambarcı Mahallesi Tepebaşı Merkez Camii temel atma töreni ile prefabrik mescitte ibadet eden mahalle sakinlerine 15 yıl sonra cami kazandırıyor

İzmit Belediyesi, Millet İttifakını oluşturan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla 13 Ağustos Perşembe günü İnterteks Uluslararası Fuar Merkezi’nde yeni alınan araçların tanıtımı ve bir sene içinde yapılan projelerin toplu açılış törenini gerçekleştirecek. Tören kapsamında Ambarcı Mahallesi sakinlerinin 15 yıldır kullandığı prefabrik mescidin yerine İzmit Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Ambarcı Mahallesi Tepebaşı Merkez Camii’nin temeli de atılacak. Yeni cami ile mahalleliler ibadetlerini daha konforlu şekilde yerine getirebilecek.

700 KİŞİLİK İBADETHANE

414 metrekarelik kapalı alana sahip olacak Ambarcı Mahallesi Tepebaşı Merkez Camii içerisinde ortalama 700 kişi ibadet edebilecek. Çift minareli, tek şerefeli ve tek kubbeli olarak planı çizilen caminin minare yüksekliği 23 metrekare, çapı ise 11 buçuk metrekare boyunda olacak. Caminin zemin katı 270 metrekare ile erkeklerin, üst katı ise 144 metrekare ile kadınların ibadet etmeleri için planlandı.

Ambarcı Mahallesine yakışır bir cami yapmak adına çalışmalarını hızlandıran İzmit Belediyesi, mahallelileri 15 yıldır kullanılan eski prefabrik mescitten kurtararak, Ambarcı’ya kalıcı bir ibadethane kazandırıyor.

12 Ağu 2020 - 15:13 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.