Gölcük'te Yayla Şenliği

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, Yayla Şenliği düzenlendi.

Gölcük'te Yayla Şenliği
Haber albümü için resme tıklayın

Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen ve Merkez Mahallesi Amiral Sağlam Caddesi eski gazi ortaokulu alanında düzenlenen şenlik, renkli görüntülerle başladı.

Şenliğe inekleri, kuzuları ve keçileri ile katılan çiftçiler, kemençe eşliğinde horon oynadı

Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şinasi Dede, yaptığı açıklamada, "İlkini düzenlediğimiz bu şenliğin amacının eski geleneklerimizi yaşatmak, yaylada insanlarımızın vermiş olduğu emeklerine bir katkı sağlamak. Umuyorum ki ilerleyen zamanlarda daha güzel şenliklere ev sahipliği yapacağız." dedi.

 Gölcük’te yaylaya çıkan çitçiler, organik peynir, tereyağı ve balı ürettikten sonra soluğu Gölcük Yayla Şenliği'nde aldı.

Yayla şenliğinde Giresun’un yöresel ürünleri de sergileniyor.

Şenlik pazar akşamı sona erecek.

22 Kas 2019 - 14:29 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.