Her şey temiz bir Gölcük için

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in talimatıyla, Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, tüm mahallelerde genel temizlik çalışması başlattı.

Her şey temiz bir Gölcük için
Her şey temiz bir Gölcük için
Haber albümü için resme tıklayın

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’de haftaya temizlik işlerinin çalışması ile bismillah derken, bugün; Donanma Mahallesi ve Değirmendere Atatürk Mahallesi’nde genel temizlik çalışması başlatıldı. İlçedeki tüm mahallelerde yapılacak genel temizlik çalışmasında 55 personel görev alacak. Başkan Sezer, temizlik ekibine kolaylıklar dilerken, temiz bir Gölcük için durmaksızın çalışmaya devam edeceklerini belirtti.  Bir program dahilinde tüm mahallelerde çalışmaların aralıksız devam edeceğini de sözlerine ekledi.

GENEL TEMİZLİK ÇALIŞMASIYLA NELER YAPILIYOR?

Genel temizlik çalışması kapsamında: “Mahallelerin tüm cadde ve sokaklarını yabani otlardan temizleniyor. Bildirim dışı atılmış olan tüm evsel ve kaba atıklar toplanıyor. Konteynerler çöp araçlarına boşaltılarak, yıkama aracı yardımıyla ilaçlı ve köpüklü su ile yıkanıp dezenfekte ediliyor. Süpürme aracı ile tüm kaldırım kenarları süpürülüyor. Konteynerlerden sorumlu ekip ile tüm hasarlı konteynerleri yerinde tamirini ve bakımını yapıyor.

Ayrıca; mıntıkacı personeller ile mahallelerin cadde ve sokaklarında süpürme işlemi gerçekleştiriliyor. Son olarak da yıkama ekibi ile tüm cadde ve sokaklar çevreye ve sağlığa zararsız dezenfektanlı su ile yıkanıyor. Mahalle muhtarları da çalışmaları yakından takip ederken, Başkan Sezer’e teşekkürlerini iletti. Bu çalışma haricinde rutin olarak yapılması gereken temizlik işleri de aksatılmadan devam edecek.

06 Tem 2020 - 10:42 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Denge Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Denge hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Denge editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Denge değil haberi geçen ajanstır.

03

gölcüklü - 1-) Gölcük-İzmit arasında raylı sistem için proje çalışmalarına başlanması ve güzergahın belirlenmesi ile ilgili çalışma var mı?

2-) İlçe ile diğer ilçeler arası toplu ulaşımın geliştirilmesi, ulaşım süresinin kısaltılması, durak yanaşma imkanlarının iyileştirilmesi ile ilgili çalışma var mı ?

3-) Gölcük, Karamürsel, Gebze arasına yapılması planlanan otobüs tam fiyatı 25 TL olarak belirlenmiş olup bu bedel oldukça yüksektir. Daha önce İzmit Pendik arası tren ücretinin 10TL olduğunu, Belediye otobüs ücretinin Sabiha Gökçen İzmit arasının 17 TL olduğunu ve belediyenin aslı görevinin kamu yararı gözetmek olduğunu hatırlatmak isterim

4-) Yıkılan küçük sanayi bölgesinde molozların ne zaman kaldırılacak? Yıkılamayan binaların niye yıkılmadığının ve binaların yıkım işi ihalesine dahil olup olmadığını halka açıklanması mümkün mü?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Temmuz 10:42
02

gölcüklü - 5-) D-130 yoluna alternatif olarak ilçe içine yapıldığı söylenen yolun getireceği trafik karmaşası için hangi çözüm önlemleri alındı? Bu yolun en az bir şeridinin bisiklet yolu olarak düzenlenmesi mümkün değil mi? Burada araç trafiğini artırmak halkın daha fazla eksoz gazı solumasına, daha fazla gürültüye maruz kalmasına sebep olmayacak mı? Bu yolun kaldırımları ağaçlandırılmayacak mı? (daha önce kaldırımlarda ağaç vardı) .Bu ağaçlar daha özenli bir çalışma ile korunamaz mı idi? Bu kaldırımda şimdi ağaç yok. Kaldırıma dökülen kumlar bile süpürülmedi.

6-) Gölcük içinde yıkılıp (Eski Adı Gazi Okulu) , varisleri tarafından mahkeme süreci başlatılan okulun tekrar yapılmasına ne zaman başlanacak? (AVM yapılacağı söylenerek yıkılan okul öğrencileri artık servis ile okuluna gitmek zorunda.)

7-) İhsaniye otoparkı ne zaman kullanıma açılacak? Bu kadar yatırım ve çekilen eziyet boşa mı gitti?

8-) Temizlik firmasında alınan ve Şahsınızın makam aracı olarak kullandığı araç firmaya iade edile

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Temmuz 10:42
01

gölcüklü - 10-) Otogar tesislerinin taşınması için mevcut mezbahanın yıkılarak yerine yapılacağını açıkladınız. Mezbahanın kullanılmadığını söylediniz. Kullanılmayacak tesisin yapımına daha önce kim karar verdi? Halen burada kaç görevli var. Mezbaha binası yapılırken ne kadar masraf yapıldı? Bu alan yeterli mi? Yapım için ne kadar masraf yapılacak?

11-) Belediye binası önünde sökülüp yenisi yapılan üst geçidin sadece plakaları değiştirilip, o bütçe ile Gölcük içinde farklı bir yere üst geçit yapılabilirdi. Sökülen üst geçit taşıyıcı sisteminde hiçbir bozulma yoktu.

12-) Gölcük ve Değirmendere de belediye tarafından düzenleme yapılan yerlerin karpuz-kavun satıcıları tarafında işgal edilmesine belediye izin vermeye devam edecek mi? Bu alanların bu kişilere verilmesine kim karar verdi. Bu alanlara belediye imkanları ile mıcır döküldü mü?

13-) Aslında tüm Kocaeli için çok önemli olan ilçe üstgeçit eksikleri belirlendi mi?

14-) Değirmendere Uğur Mumcu okulu önünde 1 yıldan fazladır duran bordur t

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Temmuz 10:42